Social Return

Social Return

Social Return is er op gericht om mensen met een grote(re) afstand tot de arbeidsmarkt weer in het arbeidsproces te re-integreren. In Nederland vallen maar liefst 1.3 miljoen mensen onder deze doelgroep. Sinds 2012 is Social Return in de Nederlandse aanbestedingswet opgenomen. Social Return wordt ook “Social Return of Investment” genoemd en wordt veelal afgekort met SR en SROI.

FlexxGroup creëert op duurzame wijze werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in samenwerking met het UWV en Werkgever Servicepunten. Als bedrijven een opdracht voor de overheid of een corporatie willen uitvoeren, moet er aan bepaalde Social Return voorwaarden worden voldaan en zorgen voor extra (leer)banen of stageplaatsen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Als opdrachtnemer blijven bedrijven die een aanbesteding winnen verantwoordelijk voor de invulling van Social Return. FlexxGroup heeft alle expertise in huis om aan deze verplichting invulling te geven en ondersteund organisaties bij het behalen van de SROI doelstelling.

Onze Social Return doelstelling

Wij hebben de doelstelling om ten minste 20% van ons totale personeelsbestand te laten bestaan uit medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Onze recruiters werven inclusief, iedereen is welkom bij FlexxGroup ongeacht achtergrond, religie, geslacht en opleidingsniveau.

Eigen opleidingscentrum

Om de mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zo goed mogelijk te begeleiden en op te leiden hebben wij ons eigen opleidingsbureau opgericht met de focus op Safety & Infra. Gedurende de opleiding en cursussen is het lesmateriaal afgestemd op de doelgroep die de betreffende opleiding volgt. Wij staan ervoor om de cursisten zo goed mogelijk voor te bereiden op het werkveld, werken wij met onze vaste interne opleiders die geruime ervaring hebben opgedaan in het werkveld.

Opleidingen die wij verzorgen:

-          Hef & Reachtruck certificaat

-          VCA

-          Beroepsverkeersregelaar

-          BRL medewerker en BRL vakman

-          BHV

-          Brandwacht

-          Basisopleiding schoonmaken