Veelgestelde vragen

contract

Inlenersbeloning, wat is dat?

Als jij als uitzendkracht werkzaam bent binnen een bedrijf, krijg je inlenersbeloning. FlexxGroup is verplicht je uit te betalen volgens de beloning die bij de inlener gangbaar is. Je hebt dus dezelfde arbeidsvoorwaarden als de werknemers die in vaste dienst zijn bij het inlenende bedrijf. Dit gaat om de volgende aspecten: Het brutoloon conform de schaal waarin je bent ingedeeld Atv- of adv-dagen Toeslagen voor overwerk en onregelmatige uren Initiële loonsverhogingen zoals bij de inlener bepaald Onkostenvergoedingen Periodieken Als jij als uitzendkracht werkzaam bent binnen een bedrijf, krijg je inlenersbeloning. FlexxGroup is verplicht je uit te betalen volgens de beloning die bij de inlener gangbaar is. Je hebt dus dezelfde arbeidsvoorwaarden als de werknemers die in vaste dienst zijn bij het inlenende bedrijf. Dit gaat om de volgende aspecten: Het brutoloon conform de schaal waarin je bent ingedeeld Atv- of adv-dagen Toeslagen voor overwerk en onregelmatige uren Initiële loonsverhogingen zoals bij de inlener bepaald Onkostenvergoedingen Periodieken

Bouw ik pensioen op bij FlexxGroup?

Afhankelijk van het soort contract dat je hebt, zijn er een aantal mogelijkheden voor het opbouwen van je pensioen. Uitzendovereenkomst Heb je een uitzendovereenkomst? Dan start je met het opbouwen van het basispensioen vanaf het moment dat je 8 weken voor FlexxGroup hebt gewerkt. Dit doe je via het pensioenfonds StiPP. Een voorwaarde hiervoor is dat je 21 jaar of ouder dient te zijn. Bij het basispensioen geldt géén eigen bijdrage van de medewerker. Als jij in fase 3 te werk wordt gesteld, dan start je met het opbouwen van het pluspensioen. Hiervoor geldt wél een eigen bijdrage van de medewerker. Contract voor bepaalde tijd Bij een contract voor bepaalde tijd bouw je geen pensioen op via FlexxGroup. In dit geval raden wij je dus aan om een deel van jouw salaris apart te zetten voor jouw pensioen, totdat je een contract voor onbepaalde tijd ontvangt. Contract voor onbepaalde tijd Bij een contract voor onbepaalde tijd bouw je wel pensioen op. Zodra jij een contract voor onbepaalde tijd ontvangt, leggen wij dit natuurlijk graag aan je uit. Staat het antwoord op je vraag hier niet tussen? Neem dan contact op met jouw contactpersoon bij FlexxGroup of neem direct contact op met onze HR-afdeling.

Wat gebeurt er als mijn contract bijna afloopt?

Zo’n vijf weken voordat je contract afloopt nemen wij contact met je op. Loopt jouw contract bijna af en heb je nog niets van ons gehoord? Neem dan contact op met je contactpersoon bij FlexxGroup. Hij of zij kan jou van de juiste informatie voorzien en vertelt je of en wanneer je een nieuw contract krijgt.

Waar kan ik mijn contract vinden?

Wij adviseren je om al jouw documenten, waaronder je contract, goed op te slaan in je persoonlijke administratie. Ben je jouw contract of documenten helaas kwijtgeraakt? Neem dan contact op met jouw contactpersoon bij FlexxGroup.

Wat is fase 4?

Fase 4 start nadat je maximaal vier jaar in fase 3 aan het werk bent geweest. Heb jij jezelf omhoog gewerkt naar fase 4? Dan krijg je van ons een contract voor onbepaalde tijd. Met dit contract kun je nog steeds geplaatst worden bij verschillende opdrachtgevers én heb je recht op loondoorbetaling als er geen werk beschikbaar is. Besluit jij zelf je overeenkomst te beëindigen of werk je langer dan een half jaar niet via FlexxGroup, dan start je weer in week één van fase 1.

Wat is fase 3?

Als jij 78 weken hebt gewerkt en door blijft werken voor FlexxGroup ga je naar fase 3. Deze fase heeft een maximale duur van drie jaar. Gedurende deze drie jaar kunnen wij je maximaal zes contracten voor bepaalde tijd aanbieden en kun je nog steeds bij verschillende opdrachtgevers werkzaam zijn. Als jij een half jaar aaneengesloten niet voor FlexxGroup werkzaam bent, dan start je weer in week één van fase 1,2. Zit je in fase 3 en is er geen werk beschikbaar? Dan betalen wij jouw loon door zoals aangegeven als het minimale aantal uren op jouw uitzendovereenkomst. Wel geldt hier dat je beschikbaar moet zijn om te werken.

Wat is fase 1 en 2?

Je bevindt je in fase 1 of 2 als je nog niet meer dan 78 weken voor FlexxGroup hebt gewerkt. Elke week die jij werkt telt mee voor de opbouw van die 78 weken, ongeacht het aantal uren dat jij per week werkzaam bent. Een week waarin je geen uren maakt, telt niet mee. In fase 1 en 2 mag je een onbeperkt aantal contracten krijgen en bij verschillende opdrachtgevers een functie vervullen. Tijdens deze fase is er normaal gesproken geen loondoorbetalingsverplichting. Dit betekent dat je geen loon ontvangt als er geen werk is. Als jij een half jaar aaneengesloten niet voor FlexxGroup werkzaam bent, dan start je weer in week één van fase 1,2.

Hoe onderteken ik mijn documenten?

De documenten die wij je toesturen, zoals bijvoorbeeld je contract, ontvang je via ons mailadres noreply@easyflex2go.nl. Deze mail bevat een link die je doorverwijst naar onze online omgeving. In deze omgeving kun je jouw documenten online ondertekenen. Nadat je het document goed hebt doorgelezen, vul je jouw naam in en kun je in het witte kader met je muis of vinger een krabbeltje zetten. Vervolgens klik je op ‘Opslaan en verzenden’, zo simpel is het!

Wat houdt een uitzendovereenkomst in?

Een uitzendovereenkomst is een overeenkomst tussen jou en FlexxGroup. Tijdens deze uitzendovereenkomst werk je bij FlexxGroup volgens een fasensysteem. Dit fasensysteem is afhankelijk van de functie die jij uitvoert en bepaalt hoeveel rechten jij als uitzendkracht hebt. De fase waarin jij je bevindt, is afhankelijk van het aantal weken dat je voor ons hebt gewerkt. Hier geldt dus: hoe langer je voor ons werkt, hoe meer rechten je opbouwt.

Wat houdt een contract voor bepaalde en onbepaalde tijd in?

Een contract voor bepaalde tijd is een contract dat geldig is voor een paar maanden of een jaar. Dit contract gaat vaak gepaard met een maand proeftijd; in deze maand nemen we samen de tijd om te kijken of jouw plaatsing echt een match is. Na deze proefmaand kunnen wij dit contract niet tussentijds opzeggen, maar jij wel. Zeg je jouw contract op? Dan is dit vaak met een opzegtermijn van een maand. Loopt jouw contract af en wordt deze niet verlengd? Dan hoor je dat minstens een maand voordat jouw contract afloopt. Als je drie contracten voor bepaalde tijd hebt gehad, dan ontvang je bij verlenging een contract voor onbepaalde tijd. Aan dit contract is geen einddatum verbonden.

Wat is het verschil tussen een uitzendovereenkomst en een plaatsingscontract?

Ben jij via FlexxGroup in dienst bij een van onze opdrachtgevers? Dan ontvang je zowel een uitzendovereenkomst als een plaatsingscontract. Een uitzendovereenkomst is een overeenkomst tussen jou en FlexxGroup. In de plaatsingsbevestiging is de informatie opgenomen die is afgesproken met betrekking tot de plaatsing bij de opdrachtgever. Deze informatie bestaat uit bijvoorbeeld je functie, het uurloon, eventuele toeslagen, reiskostenvergoeding en de einddatum van de plaatsing.

Wat voor contract heb ik?

Het contract dat jij hebt hangt af van de functie en het bedrijf waar jij werkzaam bent of zult zijn. Je kunt een contract hebben voor bepaalde of onbepaalde tijd of een uitzendovereenkomst met plaatsingsbevestiging. Treed je direct in dienst bij onze opdrachtgever? Dan ontvang je vanuit dat bedrijf een arbeidsovereenkomst. FlexxGroup is lid van de NBBU: een brancheorganisatie voor professionele intermediairs op de arbeidsmarkt. Wij volgen de CAO van de NBBU.