Veelgestelde vragen

salaris

Vakantiegeld en vakantie-uren: is er een verschil?

Jazeker! Vakantiegeld storten wij begin juni of ontvang je direct bij je uurloon, afhankelijk van het soort contract dat je hebt. Vakantiegeld heeft dus betrekking op je salaris, terwijl je vakantie-uren zelf op kunt nemen als jij een dag of meerdere dagen vrij wil zijn.

Hoeveel vakantiegeld heb ik opgebouwd?

Op je meest recente loonstrook is te zien hoeveel vakantiegeld je inmiddels hebt opgebouwd. Als je hier nog vragen over hebt, neem dan contact op met jouw contactpersoon bij FlexxGroup.

Wat is vakantiegeld?

Per uur dat jij werkzaam bent, bouw je 8% of 8,33% vakantiegeld op over je bruto salaris. Dit verschil in percentage is afhankelijk van het soort contract dat jij hebt. Het vakantiegeld dat jij hebt opgebouwd wordt begin juni op jouw bankrekening gestort of ontvang je inclusief bij je uurloon.

Krijg ik reiskostenvergoeding?

Of je reiskostenvergoeding ontvangt is afhankelijk van de functie waarin je werkzaam bent. Werk je als uitzendkracht? Dan ontvang je reiskostenvergoeding als de vaste medewerkers van het bedrijf waar je gaat werken daar ook recht op hebben. In sommige gevallen ontvang je alsnog reiskostenvergoeding. Deze informatie kun je ten alle tijden terugvinden in je contract of in je plaatsingsbevestiging.

Wat is loonheffingskorting?

Loonheffingskorting is een korting op je belasting, je hebt hier recht op omdat je werkt. Door deze korting hoef je over een bepaald deel van je salaris geen belasting te betalen. Let er wel op dat je jouw loonheffingskorting bij één werkgever aanvraagt. Doe je dit bij meerdere werkgevers? Dan krijg je teveel korting op de belasting en moet je dit bedrag later terugbetalen. Heb je meerdere werkgevers? Dan raden we altijd aan om je loonheffingskorting aan te vragen bij de werkgever waar jij het meeste verdient. Zo krijg je de meeste korting! Loonheffingskorting aanpassen? Vraag een loonheffingsformulier aan via hrm@flexxgroup.nl, vul deze volledig in en stuur hem getekend retour naar hetzelfde mailadres.

Ik heb een vast uren contract, moet ik dan alsnog mijn uren doorgeven?

Als jij een contract hebt met vaste uren is het niet nodig om alsnog jouw uren door te geven. Bij elke verloning rekenen we met jouw contracturen. Als je overuren maakt, dan horen wij dit natuurlijk wel graag.

Hoe worden mijn gewerkte uren verwerkt?

Nadat jij een dienst hebt gewerkt, vul je jouw uren gelijk in in de Fleks app. Deze uren worden vervolgens gecontroleerd met de uren die wij ontvangen van de opdrachtgever waar jij werkzaam bent/was. Wij verwerken deze uren wekelijks en betalen dus wekelijks, vier wekelijks of maandelijks uit. Wanneer je salaris wordt uitbetaald is afhankelijk van de functie waarin jij werkzaam bent. Heb je het idee dat je uren niet kloppen? Geef dit dan gelijk aan bij de Planning-afdeling van FlexxGroup. Zij zullen dit vervolgens controleren met de opdrachtgever waar jij je diensten hebt gedraaid. Zo hopen we dit zo snel mogelijk op te lossen.

Wanneer krijg ik mijn salaris?

Op het gebied van salarisuitbetaling zijn er verschillende mogelijkheden. De dag waarop jij jouw salaris krijgt is afhankelijk van de functie die jij bij onze opdrachtgever(s) vervult. Tijdens je sollicitatieprocedure wordt dit duidelijk met jou besproken. Zo kom je niet voor verrassingen te staan!

Wat moet ik doen als ik de termen op mijn loonstrook niet snap?

Best begrijpelijk hoor, dat de termen op jouw loonstrook voor verwarring kunnen zorgen! Neem contact op met je contactpersoon bij FlexxGroup; die legt jou de termen graag even uit, zodat je alles volledig snapt!

Wanneer komt mijn loonstrook?

Afhankelijk van de functie waarin je werkzaam bent, zijn er een aantal betaalperiodes. Een week-, vier weken- of maandverloning. Je ontvangt je loonstrook in die periode gezamenlijk met je salaris op het door jou opgegeven mailadres. Heb je jouw loonstrook niet ontvangen? Neem dan contact op met jouw contactpersoon bij FlexxGroup.