Cursus verkeersregelaar

Wilt u aan de slag als gecertificeerde beroepsregelaar bij Flexx Event & Traffic Support? Dan is het verplicht om vooraf deel te nemen aan onze Cursus Verkeersregelaar. Tijdens deze cursus wordt u voorbereid op het landelijke verkeersregelaars examen. U leert om het verkeer op een veilige en verantwoorde manier in goede banen te leiden bij verschillende omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan transportbegeleiding of verkeersregelaarswerkzaamheden bij evenementen, werken langs de weg of bij een ongeval. De cursus verkeersregelaar bestaat uit twee onderdelen: een theoriecursus en een praktijkcursus.

Theoriecursus

De cursus verkeersregelaar begint met de theorie. U leert wat het betekent om als professioneel verkeersregelaar aan de slag te gaan. Wat zijn uw verantwoordelijkheden, hoe houdt u overzicht over de verkeerssituatie, wat is de juiste positie om aanwijzingen te geven aan het verkeer?

Tijdens de theoriecursus behandelen we de volgende onderwerpen:

 • Wettelijke status verkeersregelaar
 • Aanstelling verkeersregelaar
 • Wegenverkeerswet 1994
 • Regelement verkeersregels en verkeerstekens 1990
 • Regeling verkeersregelaars 2009
 • Verzekering

De theoriecursus wordt afgesloten met een theorie-examen met meerkeuzevragen.

Praktijkcursus

Als u alle theorie onder de knie heeft, is het tijd voor de praktijkcursus. We leren u stapsgewijs om verkeersstromen op een goede manier te begeleiden. Het doel van de cursus is dat u uiteindelijk zelfstandig het verkeer kunt regelen op een ingewikkelde kruising met verschillende uitvalswegen, stoplichten, fietspaden en voorsorteervakken.

De praktijkcursus omvat onder andere de volgende onderdelen:

 • Geven van een stopteken en andere opdrachten aan verkeersdeelnemers
 • Om- en om regeling
 • Omgaan met agressie
 • Remafstand en reactiesnelheid
 • Praktijkvoorbeelden
 • Verkeer regelen op een kleine kruising
 • Verkeer regelen op een grote kruising

Ook de praktijkcursus wordt afgesloten met een examen. Voor dit praktijkexamen moet u minimaal 15 minuten zelfstandig het verkeer regelen op een grote kruising die voldoet aan de exameneisen. Het praktijkexamen wordt afgenomen door een instructeur van Flexx Event & Traffic Support en een examinator van de Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVN).

Vooropleiding, opleidingsduur en certificaat

Voor deelname aan de cursus verkeersregelaar heeft u geen specifieke vooropleiding nodig. Het opleidingsniveau is ingeschaald op mbo 2 niveau. De cursus duurt in totaal 3 dagen: 1 dag theorie en 2 dagen praktijk. De theorielessen worden klassikaal gegeven in een geschikte cursusruimte. De praktijklessen vinden uiteraard plaats op de openbare weg.

Na het succesvol afronden van zowel het theorie als praktijkexamen ontvangt u een certificaat met een waarmerk van de Politie. Dit certificaat heeft u onder andere nodig bij het aanvragen van de aanstellingspas. Deze aanstellingspas moet u bij zich dragen wanneer u als verkeersregelaar aan het werk bent. De pas vraagt u aan via www.aanstellingspas.nl en is 5 jaar geldig.

Kosten

De kosten voor het volgen van de cursus verkeersregelaar bedragen € 595,- per persoon exclusief BTW. Dit bedrag is inclusief inschrijfkosten, kosten voor examens (inschrijving en verwerking van uitslagen), alle theorie- en praktijklessen, lesmateriaal, lunch, koffie en thee.

Wilt u meerdere kandidaten inschrijven voor de cursus verkeersregelaar? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden voor een incompany training en bijbehorende tarieven te bespreken.

De cursus verkeersregelaar volgen bij Flexx Event & Traffic Support? De voordelen:

All-inclusive cursus

Begrijpelijk lesmateriaal van goede kwaliteit

Onze docenten hebben ruime praktijkervaring en -kennis

Tijdens de cursus wordt u optimaal voorbereid op de praktijk

Mogelijkheden voor zowel open inschrijving als incompany trainingen

Officieel erkend certificaat

Vragen en inschrijven voor de cursus verkeersregelaar

Inschrijven voor de cursus verkeersregelaar kan door onderstaand formulier in te vullen. We nemen dan contact met u op over de startdatum van de opleiding. Heeft u nog vragen? Stel ze gerust door te bellen naar 085 0071 061 of stuur een mail naar info@flexxgroup.nl.

Contact

Flexx Event & Traffic Support B.V.
Rotterdam Airportplein 55
3045 AP Rotterdam
085 – 0071 061
info@flexxgroup.nl

Informatie

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Onze medewerkers staan u graag te woord!

085 – 0071061

Flexxgroup wordt gewaardeerd met 5 sterren o.b.v. 6 reviews.